Lintjes, oorkondes, diploma’s en bloemen bij brandweer Hoevelaken

Foto:

Een nieuwjaarsreceptie half maart, wat corona al niet teweeg bracht.

Maar bij de brandweer in Hoevelaken vond men het toch gepast om het feestje te vieren en niet zomaar. Er werd afscheid genomen, er werden diploma’s, medailles en oorkondes uitgereikt.

Voor burgemeester Renkema dat kon doen, blikte ploegcommandant Remco Jager eerst even terug en vooruit. Over 2021 had hij wat cijfers. Er waren toen 59 meldingen, 17 keer voor brand, 16 keer voor ongevallen, 3 keer voor gezondheid en 23 keer voor dienstverlening in een uitrukgebied at dat jaar groter is geworden. Er is in 2021 veel meer gesport en dat juichte hij van harte toe. Dat deed hij ook over de komst van de nieuwe auto eerder dit jaar. Verder kondigde hij aan, dat er dit jaar een wervingscampagne begint, Dat is nodig, want de gemiddelde leeftijd van het korps loopt op.

Clustercommandant Bas Lucassen nam afscheid van de vorige ploegcommandant, Anniek Verheijde, die inmiddels als clustercommandant Amsterdam Amstelland is geworden. Daarnaast was hij trots op de brandweer, omdat ondanks corona de paraatheid van deze hulpverleners overeind is gebleven. 2022 staat – wat hem betreft – in het teken van een reorganisatie.

Daarna gaf burgemeester Renkema een aantal brandweerlieden de aandacht, die ze verdienden. Robin Elsdoorn en Jan Rijnders, omdat ze 12,5 jaar bij de brandweer zijn, Tetman Hendriksma en Kasper van Sloten zijn dat 20 jaar, René van Plaggenhoef 30 jaar, Miko van Doornik 35 jaar. Willem Fontein spande de kroon met 40 jaar lid van de brandweer Hoevelaken. Hans Geluk en Jordi Smal werden in het zonnetje gezet, omdat ze verschillende diploma’s hadden behaald

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen