INGEZONDEN BRIEF graag verder werken

Foto:

Stichting Duurzaam en Leefbaar Nijkerk ziet in de nieuwe coalitie een solide basis om samen aan een duurzaam en vooral leefbaar Nijkerk te werken.

Vanaf haar oprichting heeft ze zich hard gemaakt voor verduurzaming zonder voorbij te gaan aan het belang van de bewoners. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Het voornemen om windturbines in de beoogde wijk te plaatsen kwam voor veel bewoners als een onaangename en zeer plotselinge verassing. Zeker gezien de sinds jaren bestaande geluidsproblematiek in die wijk. Nog meer overlast zonder het huidige op te lossen, wordt niet begrepen. Ook het uitsluiten of juist benoemen van zoekgebieden voor duurzame opwek, leverde vele vraagtekens en zelfs top heden, onbeantwoorde vragen op. Ook diverse WOB verzoeken door bewoners, teneinde meer duidelijkheid te verkrijgen hebben vooralsnog geen soelaas geboden.

De Stichting heeft gelijktijdig uitgebreid gesproken met de politiek partijen. Partijen hebben daarop de wijk hebben bezocht en bewoners gesproken. Bewoners hebben diverse vragen gesteld aan het college. Daarnaast hebben bewoners hebben zich stevig uitgesproken over het beoogde zoekgebied: maar liefst 238 zienswijzen hiertegen zijn ingediend. De Stichting heeft bovendien honderden steunbetuigingen mogen ontvangen als gevolg van haar flyer actie. Ook de politieke partijen zelf, hebben college vragen gesteld over de gevolgde procedures, risico’s en onderzoeken. Speciale dank naar alle leden van politieke partijen die daadwerkelijk de wijk hebben bezocht en echt met bewoners om tafel zijn gegaan.

Onlosmakelijke staat vast, dat verduurzamen wordt toegejuicht, echter gezondheidsrisico’s en leefgenot kunnen en mogen niet onbelicht blijven. De Stichting blijft doorgaan om samen met de politiek naar acceptabele oplossingen te zoeken, zoals bijvoorbeeld “zon op wal”, waarbij geluidsbeperking – en duurzame opwek perfect samen kunnen gaan.

Tenslotte: speciale dank naar alle bewoners, die enorm veel tijd, inspanningen en financiële bijdragen hebben geleverd om de Stichting te ondersteunen. De inbreng van bewoners en bedrijven heeft aanzienlijk bijgedragen. De Stichting heeft er volop vertrouwen in dat beoogde coalitie, de stem van de bewoner, niet onbenoemd zal laten en ziet er naar uit om met partijen verder te werken aan een leefbaar een duurzaam Nijkerk.

Namens de Stichting Duurzaam en Leefbaar Nijkerk
Didier, Ed, Shailen

 

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Energietransitie

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen