Binnenkort weer Collecte Nationaal Fonds Kinderhulp

Foto:

Liefst 50% van de opbrengst van de collecte in Nijkerk komt rechtstreeks ten goede aan kinderen in deze gemeente.

Dit jaar is gekozen voor de Voedselbank die daar de verjaardagstassen voor kinderen van laat maken. Kinderhulp draagt ook bij aan Stichting Leergeld, die ook in Nijkerk actief is. De collecte is van 18 tot en met 25 april.

Armoede

1 op de 12 kinderen en jongeren groeien in Nederland op in armoede.
Voor hen is veel niet vanzelfsprekend. Juist op dit gebied wil Kinderhulp er zijn voor kinderen tot 18 jaar. Kinderhulp zorgt voor o.a. een cadeau voor de verjaardag of tijdens Sinterklaas, passende schoenen, een bril, een (tweedehands) fiets of een laptop. Kinderhulp wil graag veel kinderen helpen, met iets groots of kleins. Hiervoor is veel geld nodig. Elk jaar opnieuw moet Kinderhulp kinderen teleurstellen.

Oekraïense kinderen

Kinderhulp is er voor alle kinderen in Nederland die opgroeien in armoede: voor kinderen in gezinnen waar financiële zorgen zijn maar ook voor kinderen die niet thuis wonen, maar bijvoorbeeld in opvangcentra. Zo kunnen wij, via maatschappelijke organisaties, Oekraïense kinderen helpen met dingen die heel normaal zouden moeten zijn voor kinderen, maar waar het hen nu volledig aan ontbreekt. Zoals speelgoed, babyspullen en passende kleding bijvoorbeeld.

Doneren

Een gift in de collectebus is van harte welkom. Maar omdat er niet genoeg collectanten zijn om in alle straten te collecteren is er ook een digitale collectebus. Dat kan hier.

Help jij mee als collectant?

Kinderhulp helpt, zodat ieder kind mee kan doen en niet noodgedwongen langs de kant moet blijven staan. Help jij mee? Meld je aan voor de huis-aan-huis collecte of maak een digitale collectebus aan. Neem voor de huis-aan-huis collecte en/of digitale collectebus contact op met Freek Moes 06-20441368 of mail naar [email protected]

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen