Esther Jans is op zoek naar DE topondersteuner

Foto:

Secretaressedag 21 april 2022

Hoe is deze dag eigenlijk ontstaan, weet jij dat?

Op 21 april 2022 is het weer Secretaressedag. Secretaressedag is een jaarlijks terugkerende dag waarop secretaresses in het zonnetje worden gezet en is altijd op de 3e donderdag van april. Op deze dag krijgen secretaresses vaak een attentie van hun werkgever of collega’s.

Wat je waarschijnlijk niet zal verbazen is dat dit idee is ontstaan in Amerika. In Nederland werd op 20 april 1989 voor het eerst Secretaressedag geïntroduceerd. Het doel van deze dag is de secretaresse in het zonnetje te zetten, stil te staan bij de toegevoegde waarde van de secretaresse voor de organisatie en destijds om het imago van het secretaresse-vak te verbeteren.

Is de benaming nog wel van deze tijd?

Een dag waarop je secretaresses, managementassistenten, office-managers en ja wie eigenlijk allemaal nog meer in zonnetje mag zetten? Want waarom alleen deze groep medewerkers en waarom niet de receptioniste, de financieel medewerker of de HR-medewerker? Ik vind dat we op deze dag alle ondersteunende medewerkers extra in het zonnetje moeten kunnen zetten. Dus waarom niet de dag van “De ondersteunende medewerkers”?

We zijn tenslotte toch allemaal een schakel in het groter geheel! Ook in Amerika hebben ze hetzelfde idee, daar is “Secretary’s Day” inmiddels veranderd in “Administrative Professionals Day”.

Wie is jouw TOPONDERSTEUNER?

Gewoon Jans is dit jaar op zoek naar de TOPONDERSTEUNER van Nijkerk! Nomineer jouw topper en wie weet zorgen wij voor een onvergetelijke dag voor jouw TOPONDERSTEUNER!

App Gewoon Jans voor 19 april 2022 wie en waarom op: 06 59 83 88 70

Meer weten over wat Gewoon Jans voor je kan betekenen?
Bel Esther Jans, 033 303 33 98 of
mail [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen