Bezinning bij onthulling “Handen omhoog”

Bij de ingang van de Algemene Begraafplaats aan de Frieswijkstraat staat al een poos een nieuw kunstwerk.


“Handen omhoog” is gemaakt door Linda Verkaaik en er hoort een gedicht van Bert Jurling (de voormalige stadsdichter) bij.

Wethouder Nadya Abooyakoub onthulde donderdagmiddag het kunstwerk officieel door om een moment van bezinning te vragen en daarna letterlijk de handen omhoog te doen

De plek (waar leven en dood vlak naast elkaar bestaan) is volgens Jurling vooral een plek van bezinning.

Het kunstwerk bestaat uit acht armen die omhoog reiken. Het staat voor mensen die met elkaar verbonden zijn, in vreugde en in verdriet. Je kunt er bijvoorbeeld juichende armen in zien. Maar, het kunstwerk toont ook wanhoop en overgave. Mensen strekken zich in wanhoop uit naar het licht. Mensen geven zich over aan de dood.

Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh: “Het is een prachtig kunstwerk. Het is vol eigen betekenis. Ik hoop dat het de bezoeker van de begraafplaats troost biedt. Maar, het kunstwerk zal ook zeker de voorbijganger raken. Het is zo weer een nieuwe halte van de Poëzie/kunstroute in de gemeente Nijkerk.”
Het kunstwerk is gefinancierd vanuit een bijdrage van de Rooms Katholieke begraafplaats en een subsidie vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds. Vervolgens is het kunstwerk geschonken aan de gemeente Nijkerk.

Bekijk meer foto’s van Arjen Gerritsma in de fotoserie

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen