Spartanen scoren voor Matchis

Foto:

Afgelopen weekend heeft Sparta Nijkerk aandacht gevestigd op stichting Matchis.

Dat leverde € 1785, – euro op

Voorzitter Johan Evers gaf vrijdagavond, na afloop van de 35/45+ en de vrouwencompetitie, het startschot voor de actie. De vrijdagavond werd ingevuld met een liveoptreden van Tim van Leijenhorst en daarnaast werd Gert Veenhof nog even in het zonnetje gezet, waarna hij als dank zijn favoriete lied inzette. Het dak is er volledig afgegaan deze avond.

Op zaterdag werd er op een zonovergoten Ebbenhorst voorlichting gegeven over stamceldonatie. Vrijwilligers van Matchis waren aanwezig met een informatiestand. Er waren veel mensen geïnteresseerd en er zijn tot nu toe 14 nieuwe donoren aangemeld. We hopen natuurlijk dat veel meer jongeren zich nog aan gaan melden als stamceldonor. Daarnaast werd er rond de wedstrijden gecollecteerd.

Digitaal werd er tot nu toe € 1022,- gedoneerd en de opbrengst van de collectebussen is € 763,-. Bij elkaar opgeteld € 1785,-

Doneren kan nog

Over kosten

Herman van Esveld: “De registratie van een donor brengt kosten met zich mee. Elke nieuw geregistreerde donor kost 35 euro. Kosten die worden gemaakt voor registreren, testen en beheren van het, gelukkig, groeiende donorbestand. De grootste kostenpost daarbij zijn de laboratoriumkosten, om het soort stamcellen van de donor te bepalen. Met het opgehaalde bedrag kunnen meer dan 50 nieuwe stamceldonoren opgenomen worden in het bestand.
Maar dat zijn niet de enige successen van het afgelopen weekeinde. De term “ stamceldonatie” is meer gaan leven binnen de club en is er veel positieve aandacht geweest voor de stichting. Als vereniging hebben we veel positieve geluiden ontvangen over de grote mate van professionaliteit waarmee de actie ontvangen en begeleid is.”

Daarnaast heeft één van de vrijwilligers van Matchis, na afloop van zijn praatje in de Businessclub, gelijk een nieuwe afspraak in kunnen plannen bij voetbalvereniging DTS’35 uit Ede.

.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen