8000 uren naar de officieel geopende Appelgaard

Mevrouw Bouw (95 jaar), meneer Koopman (98 jaar), Eleonora en Simon openden de school door een lang lint om de beurt los te trekken


Zo werd het verleden en de toekomst van de school in de openingshandeling gesymboliseerd.

Die heeft er trouwens nog een functie bij, die van buurthuis (het Appelhuus)

In de verschillende toespraken werd natuurlijk aandacht gevraagd voor de bijzondere positie van de school. maar wethouder Aboyaakoub kreeg de lachers op haar hand. Ze zei, dat de kinderen alles bij elkaar 8000 uur op school doorbrengen voor ze naar de middelbare school gaan.

Het gebouw had er overigens bijna niet meer gestaan. De architect vertelde, dat sinds 1906 er elke tien jaar een stuk is aangebouwd. Dat maakte het opknappen bijzonder lastig, er werd zelfs aan slopen gedacht.

Dat is niet gebeurd. De school is nu verduurzaamd en wel klaar voor de toekomst. Het gebouw biedt ook ruimte aan de buurtvereniging. Die droeg bij met het geld, dat verdiend werd door in 2019 het tv programma “De mooiste van Gelderland” te winnen. De buurtvereniging organiseert voor de leerling een wedstrijd: wie heeft de hoogst zonnebloem van de Applegaard. De zaadje worden vrijdag uitgereikt. Vandaag was er voor alle leerlingen een tas met het logo er op en een bal er in.

Om de band tussen de school en de buurtvereniging zichtbaar te maken, plantte de buurtvereniging een rode beuk naast de school.

De school was al wel een paar weken geleden in gebruik genomen.

In de fotoserie een mooie reportage van Arjen Gerritsma

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen