Extra lokalen voor het Baken op parkeerplaats Watergoor

Foto:

Tot nu toe maakt het Baken gebruik van vier lokalen in school Holk Doornsteeg.

Maar dat kan niet langer, omdat school Holk groter wordt. Bovendien vinden de ouders de afstand tussen het Baken school Holk te groot en dus te ongemakkelijk.

De oplossing is gevonden in een tijdelijk gebouw op de parkeerplaats van sporthal Watergoor. Die tijdelijke huisvesting kan, naar verwachting, gauw gerealiseerd worden. Kostentechnisch is deze optie niet duurder dan de meeste andere mogelijkheden. Ook op de andere criteria scoort deze optie goed: er zijn relatief weinig omwonenden die hinder van de lokalen ondervinden; de nabijheid tot het Baken is goed (800 meter). Er is voldoende buitenruimte beschikbaar. De verkeers- en sociale veiligheid is voldoende.
Het verlies van 28 parkeerplekken wordt opgevangen, omdat Prokino haar parkeerterrein op zaterdag beschikbaar stelt voor de sporters in sporthal Watergoor en bij de hockeyclub komen er ook een paar parkeerplaatsen bij.

De gemeente probeert het gebouw voor het nieuwe schooljaar klaar te hebben. Of dat lukt, is nog maar de vraag. De aanbesteding is de deur uit, maar technische problemen en bezwaarschriftprocedures kunnen roet in het eten gooien.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen