Vierde 2BFit Kidsrun in centrum Nijkerk

Foto:

De vierde editie van de 2BFit Kidsrun staat 15 juni op het programma.

De Kidsrun is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Het evenement vindt plaats in het centrum van Nijkerk. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen uit Nijkerk en omstreken samen met vriendjes en vriendinnetjes te laten sporten. Om kinderen op een leuke en laagdrempelige manier aan het bewegen te krijgen lijkt nu nog belangrijker dan voorheen. NOC*NSF sprak 19 mei jongstleden nog van een diepterecord sportdeelname, als gevolg van het coronavirus. Vooral onder jongeren heeft de coronacrisis grote invloed gehad op het sportgedrag en herstel lijkt momenteel nog zeer beperkt.

Arjan Mulder: “Juist daarom vinden wij het zo belangrijk om een evenement als de 2BFit Kidsrun weer terug op de kaart te brengen na de coronacrisis, aldus de organisatie van de 2BFit Kidsrun. Ook wij willen voorkomen dat Nederland, en met name Nijkerk, in een beweegcrisis terecht komt.”

De 2BFit Kidsrun is dan ook een laagdrempelig evenement met afstanden die voor ieder kind haalbaar zijn en variëren tussen de 450 en 1450 meter. 2BFit wil kinderen met plezier laten bewegen en op deze manier hun gezondheid bevorderen. Het gaat bij de 2BFit Kidsrun niet alleen om de snelste lopers, maar plezier in het samen sporten staat voorop! Naast het hardlopen zijn er ook een springkussen, pannakooi, en muziek aanwezig om de sportmiddag compleet te maken.

Niet onbelangrijk om te vermelden: deelname aan het evenement is gratis. Inschrijven kun je hier.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen