450 scholieren bezoeken T-for-Tech

Foto:

Vandaag bezochten ruim 450 scholieren van groep 7 het Tech-event van het Corlaer College.

De leerlingen maken kennis met techniek en de nieuwste technologie. Rachel Rosier, bekend van onder andere de tv-programma’s Topdocs en Checkpoint, opent om 9.00 uur het Tech-event in de aula van het vmbo-gebouw. Dat deed ze met een paar spelletjes, die uiteindelijk toch door de jongens gewonnen werden.

Bij de prijsuitreiking wees wethouder Mariëlle Broekman er op, mensen moeten samenwerken. De meisjes waren dan weliswaar iets langzamer dan de jongens, maar ze waren wel secuurder, vond de wethouder.

Programma


Na de opening is het startsein voor de workshops en de interactieve bedrijvenmarkt. Op deze markt kunnen de leerlingen actief kennismaken met de nieuwste technologische ontwikkelingen waaronder 3D printen, VR (virtual reality), AR (augmented reality) en robotisering. Tijdens de workshops gaan leerlingen actief aan de slag met techniek. Zij gaan bijvoorbeeld een weerstation maken, met een draw-robot aan de slag of een robotauto programmeren. Er is genoeg te beleven!

Waarom een Tech-event?


Petra Posthouwer (Corlaer College):”Techniek is overal en in onze maatschappij niet weg te denken. Met het Tech-event willen wij scholieren enthousiast maken voor techniek en technologie.”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen