Boerenprotesten (video) UPDATE

Boeren hielden dinsdagmiddag het viaduct over de A28 bezet.

Later gingen ze naar de Boni.

Net na de avondspits hebben vele honderden boeren een deel van de A28 dichtgezet tussen Nijkerk en Amersfoort. De eerste trekkers stonden stil ter hoogte van afrit 8A bij Nijkerk. Het gevolg een file tot aan het klaverblad Hoevelaken. Vandaar kozen veel automobilisten er voor de snelweg te verlaten met als gevolg ook lange rijen auto’s op de binnenwegen.

Boni

Later op de avond vertrokken de boeren van ďe N301 naar het distributiecentrum van de Boni. Daar werden met vrachtwagens, trekkers en shovels alle ingangen geblokkeerd. Ze gingen staan omdat de Boni eigenaar (Bouke van der Wal) familie zou zijn van Minister van der Wal.

Provincie Gelderland

In Gelderland denkt de provincie de boeren een beetje te kunnen sparen, onder meer door de stikstofuitstoot bij andere sectoren 25 procent terug te brengen.Een van de belangrijkste ideeën erachter is dat alle vervuilende sectoren aan tafel zitten, zegt gedeputeerde Peter Drenth. “Je kunt dit niet op een bedrijfstak afschuiven. Iedereen doet mee, iedereen levert zijn bijdrage.” Dus worden in de plannen ook de papierindustrie genoemd, de binnenvaart en de maximumsnelheden op de snelwegen. (bron: NOS)

Meer foto’s van Harry van  ’t Veld in de fotoserie

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen