Bijeenkomst pleegzorg levert veel op

archieffoto
archieffoto
Foto:

Op 11 juni was er een bijeenkomst voor pleegouders en gezinshuisouders en hun (pleeg-) kinderen.

Er waren 15 pleegouders/gezinshuisouders en 16 (pleeg-) kinderen aanwezig. De gemeente Nijkerk organiseerde de bijeenkomst samen met het Pleegoudernetwerk Nijkerk. Er waren ook bijdragen van Jeugd- en Jongerenwerk (JJW), Nijkerk Sportief en Gezond (NSG) en pleegzorgorganisatie De Rading.

Ontmoeten en ervaringen uitwisselen

De bijeenkomst stond in het teken van ontmoeten van andere pleegouders en gezinshuisouders en het uitwisselen van ervaringen. De (pleeg-) kinderen hebben elkaar ook spelenderwijs leren kennen en zich samen vermaakt tijdens activiteiten van JJW en NSG. De deelnemers waarderen dit soort bijeenkomsten juist door het uitwisselen van ervaringen.
De gemeente wil minimaal één keer per jaar zo’n bijeenkomst organiseren. Het Pleegoudernetwerk Nijkerk organiseert daarnaast nog minimaal drie ontmoetingen per jaar. De gemeente en de regio FoodValley besteden ook aandacht aan pleegzorg tijdens de Week van de Pleegzorg van 2 t/m 9 november 2022.Wethouder René Windhouwer was ook op de bijeenkomst: ‘Ik vind het fijn dat ik deze bijzondere gezinnen heb kunnen ontmoeten. Pleegouders en gezinshuisouders zijn ontzettend belangrijk voor kinderen. De gemeente ondersteunt hen graag, zodat ze de zorg voor pleegkinderen goed kunnen blijven doen.’

Informatie op 11 juni

Op 11 juni hebben de deelnemers informatie gekregen over verschillende onderwerpen

  • Wat doet een pleegzorgwerker.
  • Bijeenkomsten van het Pleegoudernetwerk Nijkerk.
  • Training vitaliteit.
  • Module X: voorkomen dat pleegouders stoppen, zodat pleegkinderen bij hun pleegouders kunnen blijven.
  • Regeling bijzondere kosten.

Tijdens de bijeenkomst bleek dat niet alle deelnemers de regeling bijzondere kosten kenden, terwijl ze daar wel gebruik van kunnen maken. De gemeente bespreekt in de regio FoodValley hoe die bekendheid vergroot kan worden
Samen met De Rading ontwikkelt de gemeente de training vitaliteit voor pleegouders. De training vindt plaats in het najaar.

Informatiebijeenkomsten pleegzorgaanbieders

Pleegzorgaanbieders organiseren regelmatig (ook online) informatiebijeenkomsten over pleegouderschap. Ze geven praktische informatie en soms zijn er pleegouders bij om te vertellen over hun ervaringen. Op de websites van de pleegzorgaanbieders staan de data van de bijeenkomsten.

Youké pleegzorg
Leger des Heils
William Schrikker Gezinsvormen
De Rading | Jeugd- & Opvoedhulp
Entrea Lindenhout
Pactum jeugd- en opvoedhulp
Pleegouders | Timon

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen