Verschillende distributiecentra nog geblokkeerd

Foto:

Bij verschillende distributiecentra van supermarkten hebben actievoerders de nacht doorgebracht en zo de leveringswegen geblokkeerd. Zo ook in Nijkerk.


Om de boerenblokkades van distributiecentra “in te dammen”, heeft burgemeester Renkema maandagavond een noodverordening uitgevaardigd. Desondanks zijn actievoerders daar niet vertrokken. Een aantal heeft er de nacht doorgebracht, een ander deel heeft de trekker achtergelaten om dinsdagochtend weer terug te keren, meldt De Stentor.

Burgemeester Gerard Renkema: “De gemeente Nijkerk heeft sinds maandagavond 4 juli 18.00 uur een noodverordening. We hebben maandagavond echter bewust geen politie ingezet om de blokkade op te heffen. We wilden vooral door middel van het gesprek de demonstrerende boeren stimuleren om te vertrekken. Dat is ook vandaag, dinsdag 5 juli, onze insteek. We doen nog steeds een dringend beroep op de boeren uit eigener beweging te vertrekken.”

“Als de boeren niet zelf vertrekken, maken we samen met de politie plannen om de blokkade op een veilige manier te beëindigen. We zetten zo veel mogelijk in op de-escalatie en hopen dat de distributiecentra zo snel mogelijk weer open zijn.”
Het bericht Verschillende distributiecentra nog geblokkeerd verscheen eerst op Nieuws.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen