Ongedwongen en ontspannen jubileumviering scouting Hiawatha

Foto:

Scouting Hiawatha kan vakantie vieren.

Het scoutingseizoen zit erop en werd zaterdag 9 juli 2022 afgesloten met de viering van het 60-jarig bestaan. Tijdens een open dag konden de huidige welpen, scouts, explorers en plusscouts zich vermaken met tal van activiteiten. Andere belangstellende waren welkom om kennis te maken met de scouting in Hoevelaken en mee te maken hoe gezellig het is om met elkaar bezig te zijn.

Scouting Hiawatha stond niet alleen in de organisatie van de klus. Buitenhof De Gezusters, dat al drie jaar gebruik maakt van het clubhuis voor hun dagopvangactiviteiten, verzorgde een rollatorrace en de Stichting Historisch Hoeflake was aanwezig met een fototentoonstelling. In 120 foto’s werd daarin de geschiedenis van de scouting in Hoevelaken, van 1962 tot 2022 weergegeven.

De organisatie keek met voldoening terug op de open dag, die na vijf uur verder ging met een feest voor genodigden. “Het is heel ontspannen en ongedwongen”, zei één van de organisatoren gedurende de dag.

Buiten het programma om werd de organisatie nog verrast met de komst van burgemeester Gerard Renkema. Namens de gemeente Nijkerk feliciteerde hij Hiawatha met het 60-jarig bestaan en overhandigde hij de kersverse voorzitter Jannet van Bentum een bijbehorende cheque van € 600,00.

De nieuwe voorzitter zelf mocht tijdens het avondprogramma nog even het woord doen om afscheid te nemen van voorzitter Cok de Groot, die maar liefst veertien jaar de voorzittershamer hanteerde, en bestuurslid Jan Willem Kaper, die na negen jaar bestuurslid te zijn geweest het stokje overgeeft.

bijdrage van Robert Kreuning

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen