Wereldspeler wil Nijkerk omarmen

Foto:

Ze maken deel uit van het Duitse miljardenbedrijf Daimler, dat wereldwijd zo’n 300.000 werknemers heeft.

Toch is Daimler Buses | EvoBus een vrij onopvallende speler in het Nijkerkse. Daar komt wat de ‘nieuwe’ directeur Joost van der Bijl betreft snel verandering in. “Eigenlijk zou elke Nijkerker moeten weten welke mooie dingen hier gemaakt worden. En wijzelf staan te popelen om ook écht iets toe te voegen aan de Nijkerkse samenleving.”

Opvallende uitspraken voor een CEO die gepokt en gemazeld is in de wereld van kpi’s, harde omzetcijfers en spreadsheets met bedrijfsresultaten. Hij legt uit: ”Als ik terugkijk op mijn carrière wil ik niet herinnerd worden als iemand die heel veel bussen verkocht heeft. Wel als een persoon die met zijn bedrijf stappen heeft gezet op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Waar die drive vandaan komt? Dat heeft alles te maken met hoe je persoonlijk in de wedstrijd zit. Ik heb een zus die van de ene op de andere dag werd stilgezet vanwege een hersenvliesontsteking. Daarna is het leven nooit meer hetzelfde. Voor haar niet, maar ook niet voor mij. Dan besef je des te meer hoe onbelangrijk euro’s eigenlijk zijn.’’

Daimler Buses | EvoBus zit al 25 jaar lang in Nijkerk, maar opereerde tot dusver altijd wat onder de radar. “Ik denk dat het met onze roots te maken heeft”, lacht Van der Bijl. ”Bij een Duits bedrijf past gründlichkeit én terughoudendheid. Keerzijde daarvan is dat maar weinig mensen hier in Nijkerk ons kennen. Terwijl er hier prachtige dingen gebeuren. Elk jaar rijden er circa driehonderd bussen en touringcars ons terrein af, die volledig zijn afgestemd op de behoefte van de gebruiker. Circa 200 bussen voor OV-bedrijven en zo’n honderd voor touringcarbedrijven.”

lees het hele verhaal op

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen