50 boten en 3 huldigingen op sleepbootdagen

Foto:

De 15e editie van de Nijkerkse Sleepbootdagen vindt plaats op zaterdag 3 september, van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer dan 50 sleepboten, sleepvletten en opduwers, behorend tot het varend erfgoed, zijn aanwezig.

Opening

Burgemeester Gerard Renkema en Evert Santegoeds, hoofdredacteur van weekblad Privé en oud-inwoner van Nijkerk, nemen om 10.30 uur in opduwers de vlootschouw af. Om 11.00 uur houden ze een toespraak en verrichten ze de opening op sleepboot Magda. Vervolgens worden door de organisatie van de Sleepbootdagen drie schippersparen gehuldigd wegens feestelijke gebeurtenissen betreffende hun sleepboten.

Shantyfestival


Het Zeemanskoor Nijkerks Welvaren organiseert deze dag een Shantyfestival met zes koren, van 12.30 – 16.30 uur. Zij treden beurtelings op bij de havenkom, op het Plein en Molenplein. De opening van het Shantyfestival vindt plaats om 12.00 uur bij de havenkom. Om 16.30 uur vindt de finale plaats op het Plein.

Veel te beleven


Wat is er allemaal te zien op de Sleepbootdagen: dweilorkest Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps, ballonnenclown/steltenloper Dylan Kapinga, Havenmarkt, Brandweer Nijkerk, Oldtimer Club Nijkerk, Vaargroep Flevoland, Patrick Smit; professioneel trial rijder en voormalig Nederlands Kampioen Mountain Bike Trial, Waterscouting Kiliaen van Rensselaer II, Bep Style; groep extravagant verklede mensen, Captain Jack Sparrow en smid John van Midden. Het Politie Mobiel Media Lab heeft helaas afgezegd. Inplaats daarvan komt er een politievoertuig en mogelijk een politiemotor. Als goede doelen zijn Geef om Zwerfhonden (GOZH) en Stichting Cavia Nijkerk uitgenodigd.

Vrijdag en zondag


Op vrijdagavond 2 september treedt Zeemanskoor Nijkerks Welvaren op van 20.00 – 20.30 uur en van 21.00 tot 21.30 uur bij de verlichte boten.
Op zondag 4 september vertrekken de (meeste) sleepboten om 9.00 uur vanuit de havenkom bij de Arkervaartbrug. De boten varen naar de Arkersluis om te schutten. Een mooie gelegenheid om het historisch varend erfgoed in werking te zien. Maandag 5 september om 10.00 uur vertrekken de laatste sleepboten.
Informatie: www.nijkerksesleepbootdagen.nl of e-mail: [email protected] of mobiel 06-24507349.

 

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen