Sparta begint niet zoals gehoopt

Sparta heeft zaterdag de eerste competitiewedstrijd in de Derde Divisie verloren. D

Promovendus SV Urk was voor eigen publiek met 5-1 te sterk voor Sparta Nijkerk. Bij de rust gingen de Urkers al met 2-1 aan de leiding.

Sparta opende nog wel de score. En dat gebeurde al in de tweede minuut. Sparta strafte een dekkingsfout direct genadeloos af. Frank Heus mocht een teruggetrokken bal eenvoudig binnenschieten.

Zeven minuten later begon het doelpuntenfeest voor de Urkers. Bij rust was het 2 – 1, na 90 minuten stond 5 – 1 p[ het scoreboord. Erker treffer van dichtbij hard in het dak van het doel. In de 85e minuut bekroonde Hessel Snoek zijn terugkeer met een schitterend doelpunt. De goalgetter bepaalde met een prachtige lob de eindstand op 5-1.

Gerard Kok op de site van Sparta:”Zelden zoiets moeten meemaken, ik heb een onherkenbaar Sparta Nijkerk gezien! Constateren kunnen we allemaal. We zagen dat het niet liep, team was als los zand, besluiteloosheid noem het maar op. Noeste arbeid daarentegen hebben we ook te weinig gezien en dat is toch het minste wat je van het team mag verwachten als het allemaal even niet lukt.
Eric Speelziek zal harde noten moeten kraken om dit voor zaterdag weer op de rit te krijgen, dan wacht DVS’33.”