Grote namen bij de VUN

Foto:

Afgelopen cursus/lezingen jaar was ondanks nog enkele corona tegenslagen een heel mooi jaar voor de VUN.

De VUN mocht ruim 750 deelnemers welkom heten, een nieuw record! Een mooie motivatie voor de vrijwilligers om voor het cursusjaar 2022-2023 aan de slag te gaan en te komen met een nieuw, veelzijdig en verrassend programma met:

  • 22 taalcursussen
  • 16 korte cursussen
  • 53 lezingen en VUN-specials

Nieuw

Elk jaar biedt de VUN nieuwe cursussen en lezingen aan. Naast de inmiddels vertrouwde samenwerkingspartners (Bibliotheek, IVN, EHBO) ziet de VUN uit naar de samenwerking met boekhandel Roodbeen. Hierdoor wordt het aanbod van literatuurlezingen uitgebreid. Sterrenkunde is een nieuw onderdeel in het lezingen programma. De grote belangstelling voor de historische lezingen en cursussen waren reden om dit aanbod uit te breiden. Daarnaast kan je leren hoe je een podcast maakt of hoe je eenvoudig een kort professioneel (promotie) filmpje kan maken. Deze laatste twee cursussen zijn extra interessant: Je kan namelijk € 75 retour ontvangen op je cursusgeld (cursusprijs € 85).

Veelzijdig

Ook dit jaar zijn er weer legio onderwerpen die de revue passeren. Van inbraakpreventie tot de volksbuurten van Nijkerk en Nijkerkerveen. Liefhebbers van kunst en muziek kunnen ook hun hart weer ophalen. Uiteraard taalcursussen, maar ook korte cursussen over machtige vrouwen uit de oudheid en de VUN Special over sterke vrouwen uit Nijkerk. Samen met de VUN duik je de geschiedenis in. Zo maken een rondje langs de velden met natuur & landschap lezingen over o.a. Slichtenhorst en de terugkeer van de wolf. Ook staan er maatschappelijke onderwerpen op het programma zoals Alzheimer, vitaliteit en stilstaan bij overlijden.

Verrassend

Met enige trots kan de VUN zeggen dat alle ontwikkelingen en samenwerkingen tot een paar bijzondere sprekers hebben geleid. Op 22 september ontvangt de VUN Arthur Japin. Op 3 oktober kan je samen met Bas van de Goor ontdekken hoe sport en diabetes samengaan. Bas is ambassadeur van het Diabetes Fonds, oprichter van het BvdGF en oud volleyballer (olympisch kampioen 1996). Daarnaast komt ook Elco Lenstra naar Nijkerk en ontvangt de VUN weer diverse experts zoals regio archeoloog Maarten Wispelwey, kunsthistorica Diana Kostman en Sterrenkundige Henny Lamers.

Nieuwsgierig geworden?

Op de website van VUN staat een compleet overzicht van het cursus- en lezingenprogramma. Hier kan je ook een digitale versie van het cursusprogrammaboekje downloaden. Het cursusprogrammaboekje wordt ook huis-aan-huis bezorgd in Nijkerk, Nijkerkveen, Hoevelaken, Holkerveen, de buitengebieden van Nijkerk, Putten, Zeewolde, Ermelo, Bunschoten-Spakenburg en Amersfoort-Noord. Als je een ja/nee of nee/nee sticker hebt dan kan je ook na 2 september bij de bibliotheken in de gemeente Nijkerk een cursusprogrammaboekje halen.

Aanmelden gaat via de webshop van de VUN.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen