Proef de herfst voor Oekraïne-opvang in Polen

Foto:

Lionsclub Nijkerk organiseert op 29 en 30 september 2 diners om geld in te zamelen voor Oekraïne-opvang in Polen.

Beide benefietdiners vinden plaats op Landgoed Groot Hennekeler. Onder leiding van culinarist Ruud Jansen kan men genieten van een 5-gangenmenu met bijpassende wijnen op een historische locatie in het groen. De opbrengst van de avond is voor een Oekraïne-project in Opole in Polen. In Polen worden momenteel meer dan 2 miljoen vluchtelingen opgevangen en hulp is hard nodig.

Opbrengst voor Oekraïners in Polen

Het menu voor de benefietdiners is met zorg samengesteld en de avonden worden altijd erg goed ontvangen door de deelnemers. Voor het diner van vrijdag 30 september is nog plaats.

Willem Spronk, voorzitter van de Lionsclub Nijkerk is erg blij dat de benefietdiners op Landgoed Groot Hennekeler gehouden worden. “We zijn 5 jaar geleden al eens te gast geweest op het landgoed voor de goede-doelen-avonden. Het is nu prachtig gerenoveerd en het landgoed heeft een mooie missie, namelijk kinderen van 0 tot 101, met en zonder zorgvraag, samenbrengen. We zijn trots dat we er nog eens te gast mogen zijn voor onze eigen missie; hulp aan de Oekraïners”, aldus Spronk.
De Nijkerkse Lions konden niet anders dan kiezen voor Oekraïne als goed doel van Proef de herfst 2022. Het aantal vluchtelingen dat in Nederland wordt opgevangen is hoog, zo’n 72.000. Maar dit staat niet in verhouding met het aantal dat nu in Polen woont door de oorlog. Zo’n 2 miljoen Oekraïners worden daar geholpen met een plek om te wonen en zoveel mogelijk zorg en psychische hulp wordt geregeld. De Lionsclub Nijkerk staat in nauw contact met een zusterclub in Opole en de leden van de club daar hebben veel contact met hulporganisaties en zorgverleners. Zij kunnen goed inschatten wat op dit moment het meest nodig is. In Opole is een magazijn ingericht waar de hulpgoederen worden verzameld en van daaruit wordt verdeeld over verschillende locaties in Polen. De opbrengst van Proef de herfst is bedoeld om de meest noodzakelijke spullen te kopen voor de vluchtelingenopvang aan de grens met Oekraïne.

Serviceclub

Lionsclub Nijkerk is een serviceclub waarvan de leden op vriendschappelijke basis samenwerken, zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige verbondenheid. Op vrijwillige basis ontplooien de leden initiatieven voor een betere samenleving. Wereldwijd telt de organisatie bijna 1.35 miljoen leden waarmee ze ’s werelds grootste serviceorganisatie is. Bij de Lionsclub Nijkerk zijn ongeveer 30 leden actief. Meer informatie over Lionsclub Nijkerk is te vinden via de website nijkerk.lions.nl. Reserveren voor Proef de herfst 2022 kan online via proefnijkerk.nl.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen