Er komen 165 woningen aan de Oude Barneveldseweg

Foto:

‘SamenThuis met Kreeft’ heeft een integraal plan gemaakt voor het bouwen van 165 woningen en appartementen aan de Oude Barneveldseweg.

De betrokken partijen en de gemeente ondertekenden een overeenkomst die deze ontwikkeling mogelijk maakt. “Wij zijn blij dat wij op deze unieke plek, met elkaar een mooie mix van 165 woningen voor diverse doelgroepen kunnen bouwen”, geeft Herbert Bosch van SamenThuis Vastgoedontwikkeling aan. Wethouder Esther Heutink-Wenderich: “Dit plan sluit mooi aan bij de Woonvisie 2020+. Wij zijn blij met de extra aandacht die er voor starters en senioren is in dit plan”.

De woningbouwlocatie grenst aan het buitengebied van Nijkerk. De bestaande en historische groene en blauwe structuren zijn een belangrijk uitgangspunt. Aan de westkant – richting de bestaande woonwijk – wordt een groen-blauwe buffer gemaakt. Onder andere Healthclub Nautilus en kinderdagverblijf Prokino zijn hier nu gevestigd. Het pand van Prokino blijft behouden en krijgt een opknapbeurt. De andere bebouwing maakt plaats voor woningbouw. Het plan zal een mooie overgang van de bestaande bebouwing naar het buitengebied maken.

Verschillende woningen

In het plan wordt uitgegaan van 35% sociale woningbouw. Van de totale woningbouw is 25% betaalbaar (middeldure categorie). In het zuidelijke deel van het plangebied komen grondgebonden woningen (twee lagen met een kap) en kleinschalige appartementen (drie lagen). In het noordelijke gedeelte is sprake van enkele grondgebonden woningen en wat meer gestapelde bouw. Dit zijn appartementen van maximaal vier lagen met een kap. De bouwhoogte loopt af richting het zuidelijke deel en sluit zo aan bij de hoogte van de grondgebonden woningen. Het totale woningaanbod sluit goed aan bij de behoefte van starters, (doorstroom)gezinnen en senioren, in zowel koop als huur.

Verkeer

Het verkeer uit het plangebied gaat zoveel mogelijk in zuidelijke richting. Het doel is om het verkeer gebruik te laten maken van de Paasbosweg en de Barneveldseweg. Hiermee worden extra verkeersbewegingen richting de Oranjelaan en Vetkamp beperkt. De fietsers en voetgangers zijn binnen het plangebied belangrijk. Dit betekent dat er een 30km-regime geldt.

Ontwerp bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan

Het ontwerp bestemmings- en beeldkwaliteitsplan liggen binnenkort ter inzage. Betrokkenen kunnen gedurende zes weken een reactie hierop geven. Tijdens deze periode is er ook een inloopbijeenkomst. Omwonenden en direct betrokkenen ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen