VV Sparta Nijkerk gaat kleedkamers bouwen

Foto: Arjen Gerritsma

Voetbalvereniging Sparta wil 10 kleedkamers gaan bouwen.

Bovendien wil de club de bestaande kleedkamers opknappen,

De laatste jaren is met name het meisjes- en damesvoetbal sterk gegroeid bij de  vereniging. Dit zorgt voor extra druk op de beschikbare kleedkamers. De vereniging heeft nu 20 kleedkamers  waarvan de gemeente er 18 betaald heeft. De andere twee heeft de vereniging/businessclub betaald en zijn de  kleedkamers die gebruikt worden voor (de wedstrijden van) het eerste elftal.  

De club heeft een ontwerp laten maken: een uitbreiding op de begane grond met ca 450 m2 voor 10 kleedruimten, gangen en toiletruimte, plus een uitbreiding op de eerste verdieping met extra vergaderruimte. De uitbreiding op de eerste verdieping komt volledig voor rekening van de vereniging en de businessclub van Sparta omdat het hierbij niet gaat om basissportvoorzieningen. Sparta betaalt trouwens zelf 6 kleedkamers. De vereniging onderzoekt nog op welke  manier zij deze investering kan doen en of hiervoor een garantstelling van Stichting Waarborgfonds Sport,  eventueel in combinatie met een gemeentegarantie, nodig en/of mogelijk is. 

De gemeente neemt vier kleedkamers voor haar rekening en legt daarvoor 507.000 euro op tafel. Dat doet ze ook voor het verplaatsen van de lift: € 23.000,-

VV Sparta heeft een architect gevraagd om een ontwerp te maken. De vereniging wil ook graag zelf de  uitvoering doen, rekening houdend met de richtlijnen en aanbestedingsnormen vanuit de gemeente. Daarmee  heeft de vereniging de mogelijkheid om optimaal gebruik te maken van vrijwilligers en sponsors die hun steentje  willen bijdragen aan deze verbouwing.  

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen