“Vissers in verzet” beleefde publiekspremière in Streams Breede Beek

Vrijdagavond draaide in theater Streams Breede Beek het docudrama “Vissers in Verzet“.

De film was eerder op RTV Utrecht te zien, maar nu voor het eerst op een groot scherm. Het werd een feestelijke avond, want ongeveer iedereen, die bij de film betrokken was, was erbij aanwezig.

De rode loper lag uit. Burgemeester Gerard Renkema heette cast en crew welkom .Ook de Spakenburgse burgemeester Melis van de Groep en de wethouders waren aanwezig.

Over de film

De film over de Spakenburgse vissers uit 1944 is een waargebeurd oorlogsverhaal over bezetting, verzet, hoop en vrijheid. De verhaallijn speelt zich af in de nacht van 18 op 19 september in 1944, vlak na operatie Market Garden. Het verhaal van de docudrama is een eerbetoon van Spakenburgse jongeren aan hun grootouders. Alle acteurs in de film zijn dan ook jeugdig. Veel inwoners uit Bunschoten-Spakenburg hebben hun steentje bijgedragen om deze productie te realiseren waaronder vijftien acteurs, een crew van zes man, twintig figuranten en een aantal vrijwilligers.

Henk Koelewijn, initiatiefnemer van dit project, vertelt hoe Vissers in Verzet tot stand is gekomen. ,,Er was ooit een brainstorm op het Oostwende College in Bunschoten”, begint hij zijn verhaal. ,,We wilden met een aantal collega’s op een bijzondere manier de Tweede Wereldoorlog onder de aandacht brengen bij jongeren.”

De film wordt volledig gespeeld door jongeren. ,,En er zitten zelfs twee kinderen in!”, glimlacht Henk Koelewijn. ,,We wilden jongeren, zodat jong en oud geboeid wordt door het verhaal. Ons doel is jongeren interesseren over wat er in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd.” De docudrama ging leven in het dorp, nadat deze op 5 mei was vertoond. ,,Maar de film was nog niet zichtbaar voor het grote publiek in een theater of bioscoop”, legt Henk uit.

De première was in Nijkerk, omdat Spakenburg geen theater heeft. Volgende week is de film in Spakenburg te zien, om precies te zijn in Ontmoetingscentrum De Bron

Meer foto’s in de fotoserie

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen