Fusie Meerwegen scholengroep en Meridiaan College stap dichterbij

Foto:

“Uit gedegen onderzoek is gekomen dat de bestuurlijke fusie tussen het Meridiaan College en Meerwegen scholengroep mooie kansen biedt.”

Dat staat op de website van de Meerwegen scholengroep, waar het Corlaer College en Accent praktijkonderwijs deel van uitmaken.

Die fusie gaat 1 januari 2023 in. Voor het zover is moeten wel een aantal stappen gezet worden. Zo moeten de gemeenten, waar die scholen staan daarmee akkoord gaan. Dat is intussen gebeurd. Het Nijkerkse college: “De fusie kan helpen om een breed aanbod aan praktijkgericht vmbo-onderwijs in Nijkerk en in de regio te behouden. De fusie heeft verder geen invloed op de wijze waarop het Corlaer College en Accent
Praktijkonderwijs deelnemen aan de LEA.”

Volgens Jochem Duijnhouwer (bestuurssecretaris Meerwegen) is de volgende stap een “ouderraadpleging”. De digitale brieven daarvoor gaan aanstaande vrijdag de deur uit.

De scholen fuseren op bestuurlijk niveau om het onderwijs te kunnen blijven vernieuwen en te ontwikkelen “en met elkaar te werken aan de uitdagingen in het onderwijs, zoals kansengelijkheid en passend onderwijs.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen