Steun het goede doel en ga kleurrijk het voorjaar in

Foto:

De Lionsclub Hoevelaken organiseert een kleurrijke actie. Kistjes met bloembollen zijn nu te koop via een speciale website.

De opbrengst komt ten goede aan de “Nederlandse bijenhouders- vereniging” afdeling gemeente Nijkerk en “Roggeakkerveld Bram van de Klundert”.
Beide doelen zetten zich in voor het behoud van de natuur.

“Na een koude en kale winter zijn we in het voorjaar weer toe aan mooie bloemen en vrolijke kleuren in de tuin. Door in het najaar onze bollen te planten, heb je gegarandeerd al vroeg in het voorjaar een sprankelende tuin“, aldus Klaas Fokkema, lid van het team van de Lions dat zorgt voor een vlekkeloos verloop van deze actie.
Op zaterdag 22 oktober worden de kistjes bloembollen verdeeld bij een speciale bollenkraam op de Brink in Hoevelaken. Uiteraard mits je deze van tevoren online hebt besteld. Om de goede doelen en de lokale biodiversiteit een handje te helpen, worden twee soorten bollenkistjes in de webshop verkocht. U kunt de bloembollen bestellen t/m zondag 2 oktober.

Doelen van de actie


“Roggeakkerveld Bram van de Klundert” (In het Hoevelakense Bos en de akker naast de Veenwal.)
Sinds vorig jaar wordt deze akker op alternatieve manieren bewerkt. Naast een belangrijk visuele ervaring levert dit ook lokaal bier en brood op waar veel enthousiaste reacties voor zijn. De akker naast de Veenwal is het meest publiek en daar wil de pachter, Bram van de Klundert, de ecologische, landschappelijke en historische kwaliteit verbeteren. De akker in het Hoevelakense Bos is al eeuwen in gebruik. De laatste decennia voor de teelt van mais. Nu wil Bram weer landschappelijk, historisch en ecologisch interessante granen gaan verbouwen. Insecten, vogels en zeldzame akkeronkruiden komen terug.

Wens

Het is belangrijk goed te communiceren over de vraag wat er te zien is op de akker, welke ecologische doelen worden nagestreefd en welke producten waar zijn te bereiken. Een goede website zou hier van een grote bijdrage aan kunnen leveren. Met de opbrengst vanuit deze Bloembollenactie, kan de ontwikkeling van een interactieve website mogelijk gemaakt worden.

“Nederlandse bijenhouders- vereniging” afdeling gemeente Nijkerk

De Nederlandse Bijenhouders Vereniging bevordert het houden van (honing)bijen. Insecten in het algemeen en bijen in het bijzonder zijn van groot belang voor de natuur. Zij zorgen voor de bestuiving van planten en zijn zodoende heel belangrijk voor het voortbestaan van onze planeet.
De NBV-afdeling gemeente Nijkerk draagt lokaal bij aan het opleiden en begeleiden van nieuwe imkers. Daarnaast geven zij voorlichting over de bijen en het houden van bijen: hoe leven ze, hoe is een bijenvolk opgebouwd, hoe planten ze zich voort en welke rol spelen ze in de natuur. Binnen de gemeente Nijkerk is de vereniging betrokken bij diverse plannen met betrekking tot de ontwikkeling van een duurzame leefomgeving. Zo denken ze mee over verbetering van de biodiversiteit en zijn leden betrokken bij bijvoorbeeld het akkerranden-project.

Wens

De vereniging beschikt aan de Oude Barnevelds weg (naast restaurant Moeke) in Nijkerk over een bijenstal die nog steeds voorzien is van asbest dakplaten. Alhoewel dit geen acuut gevaar oplevert, heeft de vereniging de wens om dit dak op termijn te vervangen. De kosten van deze vervanging zijn fors en kunnen niet worden bekostigd uit de contributie van de leden. Een bijdrage vanuit de Bloembollenactie van de Lions Club kan de vervanging van het dak eerder mogelijk maken!

De Lionsclub Hoevelaken hoopt veel pakketten te verkopen om deze prachtige doelen ruimhartig te kunnen ondersteunen!

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen