Hoogste punt nieuwe vleugel St Jansdal

Foto: Oordt Fotografie&Film

HARDERWIJK – Bij ziekenhuis St Jansdal is vrijdag 16 september het hoogste punt van bouwdeel zuid bereikt.

Dit heeft het ziekenhuis gevierd met een open dag voor medewerkers, leveranciers en andere betrokkenen bij de bouw. Een van de onderdelen van de open dag was een VR-tour, zodat de toekomstige gebruikers virtueel alvast een kijkje konden nemen in de nieuwe ruimtes.

In de nieuwe vleugel komen vier afdelingen, waaronder een nieuwe kinder- en tienerafdeling en een afdeling voor de behandeling van oncologiepatiënten. Beide afdelingen krijgen een ruim balkon. Ook komt er een grotere intensive care en cardio care. Op de begane grond wordt een acute opnameafdeling gerealiseerd. Dit is een nieuwe verpleegafdeling tussen de spoedeisende hulp en de vervolgzorg. Wat voorop stond in het hele ontwerp is de patiëntbeleving. Daglicht is daarbij heel belangrijk, net als de inrichting van de een- en tweepersoonskamers. Healing environment is het uitgangspunt. De accentkleur groen, gekozen door de meerderheid van de medewerkers, sluit hierbij goed aan.

De komende tijd worden de binnenwanden geplaatst en de muren opgemetseld. Verder is gestart met het installatiewerk bij de dakopbouw van bouwdeel Zuid. De bouw is begin dit jaar gestart en naar verwachting vindt de ingebruikname plaats in het najaar van 2023.

Kijk voor meer informatie over de bouw op www.stjansdal.nl/bouw

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen