CU-SGP: Kan Nijkerk niet meer voor asielzoekers doen?

Foto: Google Maps

Volgens de Christen Unie – SGP is en wil Nijkerk een gastvrije gemeente zijn, die zich samen met vele vrijwilligers inzet voor vluchtelingen en statushouders.

De fractie constateert, dat de gemeente Nijkerk zich samen met vrijwilligers uit Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk met hart en ziel inzet voor het ontvangen van vluchtelingen uit met name de Oekraïne Deze week heeft de gemeente Nijkerk deze vrijwilligers hiervoor bedankt.

De combinatie krijgt vragen van mensen, die willen weten of Nijkerk niet meer kan doen. Gezien de nog steeds overvolle azc’s met duizenden statushouders en de nog dagelijks nieuwe vluchtelingen die zich melden bij Ter Apel, vraagt de ChristenUnie-SGP het college om meer inzicht in de mogelijkheden van de gemeente Nijkerk te geven om op korte termijn extra noodopvangplekken te creëren en de doorstroom van statushouders te bevorderen.

Daarom stelt  de fractie van de ChristenUnie-SGP drie vragen aan het college. Omdat de situatie in Ter Apel nijpend is, verlangt de fractie snel een antwoord.

  1. Is het college bereid om zich in te spannen op korte termijn (tijdelijk) extra opvangplekken te realiseren? Zo ja, wat is of wordt hiervoor gedaan?
  2. Hoe gaat het college zorgen voor tijdige en duidelijke communicatie met de gemeenteraad en met haar inwoners?
  3. Welke mogelijkheden ziet het college om de doorstroom van statushouders te bevorderen, om daarmee plekken in de huidige opvang vrij te maken? Wat is hiervoor al concreet gedaan en welke acties worden nog ondernomen?
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen