Cleanup Day: minder afval

Op zaterdag 17 september was er een succesvolle Cleanup Day in de gemeente Nijkerk.

In Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken organiseerde de Lionsclub samen met de Zwerfafvalbrigades de Clean Up Day.

In de kern Hoevelaken zorgde de Lions voor bingokaarten met daarop zwerfaval afgebeeld. Kinderen van groep 7 en 8 van alle scholen in Hoevelaken hadden een bingokaart ontvangen en konden met hun ingeleverde kaart kans maken op leuke prijzen.

In de kernen Nijkerk en Nijkerkerveen werd de dag niet alleen door de Lions en de Zwerfafvalbrigade georganiseerd, ook Profile Ridder en gemeente hielpen stevig mee.  Niet voor niks.  Er werd bijna 90 kilo zwerfafval gebracht naar het centrum van Nijkerk gebracht.

Dit is minder dan vorig jaar (136 kg) maar volgens de organisatie is dat zeer positief. Het betekent dat er óf minder afval in de omgeving terecht komt, óf er wordt over het algemeen al meer afval opgeruimd. De gemeente is in ieder geval een stukje schoner dan vorige jaren. Tijdens de World Cleanup Day deden veel kinderen mee, gemotiveerd door de zwerfafvalbingo en de Happy Stone Challenge. De vinders van de prachtig beschilderde stenen kregen van burgemeester Renkema een prijs overhandigd. Voor alle inzamelaars stond koffie, thee, limonade en poffertjes klaar.

Nieuwe leden


|Zaterdagochtend waren al veel groepjes gezinnen en kinderen op pad. Sommige wijken organiseerden per straat een opruimrondje en maakten er een gezellige buurtactiviteit van. Iedereen die een zak zwerfafval kwam inleveren werd getrakteerd op poffertjes. De World Cleanup Day werd rond 12.30 uur afgesloten met een dankwoord door burgemeester Renkema. De burgemeester overhandigde ook de cadeaubonnen aan de vinders van een Happy Stone. De Zwerfafvalbrigade is blij met het enthousiasme van de inwoners van de gemeente Nijkerk om de leefomgeving zo schoon mogelijk te houden. De World Cleanup Day heeft ook weer een aantal nieuwe leden voor de Zwerfafvalbrigade opgeleverd. Zo werken zoveel mogelijk mensen mee aan een mooi en schoon Nijkerk.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen