PRO21 stelt vragen over armoede in Nijkerk

Foto:

Volgens PRO21 zorgen .de stijgende inflatie en de stijgende energieprijzen ervoor dat veel Nederlanders in de knel komen.

De vraag is nu, of de maatregelen, die in Den haag genomen wel genoeg zijn. Moet de gemeente niet bijspringen om te voorkomen, dat mensen door het ijs zakken.

PRO21 gelooft in preventie: voorkomen is beter dan genezen. Het voorkomen van schulden is het best. Daarom vraagt Adinda van de Beek van die partij, of het college bereid is flexibel te zijn door inwoners en bedrijven die financiële problemen verwachten of hebben direct hulp op maat te bieden? Kunnen mensen en bedrijven laagdrempelig bij de gemeente terecht kunnen zodat zij tijdig komen?

Een voorbeeld (bij ABC news) van een ondernemer, die grote problemen op zich af ziet komen is bakker Toebast uit Hoevelaken.

PRO21 wil verder koste wat kost voorkomen, dat kinderen opgroeien in armoede. Wanneer mensen nieuwe schulden maken dan kan de schuldhulpverlening worden stopgezet. Dit kan ook voor de volgende generatie negatieve gevolgen hebben. Wat -m zo vraagt Van de Beek – is het college bereid te doen, bovenop de lopende regelingen, om te voorkomen dat mensen in de schuldhulpverlening nieuwe schulden maken waardoor de hulpverlening wordt beëindigd? Er kan gedacht worden aan een ‘pauzeknop’, verlenen van bijzondere bijstand, vanuit de gemeente verhogen van de energietoeslag.

Tot slot wil ze weten, wanneer het college het minimabeleid gaat actualiseren

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen