Ziekenhuis St Jansdal zoekt nieuwe leden cliëntenraad

Tjerk Rintjema – secretaris cliëntenraad – ziet uw reactie graag tegemoet
Tjerk Rintjema – secretaris cliëntenraad – ziet uw reactie graag tegemoet
Foto:

HARDERWIJK – Wat zou u doen als u invloed zou kunnen uitoefenen op de patiëntenzorg in het St Jansdal?

De cliëntenraad (CR) van ziekenhuis St Jansdal bestaat uit enthousiaste en gemotiveerde leden die geen directe binding, maar wel affiniteit met het ziekenhuis of de gezondheidszorg in het algemeen hebben.

Alle leden wonen in het verzorgingsgebied van het ziekenhuis en voelen zich daardoor betrokken bij de kwaliteit van zorg in het ziekenhuis. De cliëntenraad behartigt de belangen van alle patiënten die gebruik maken van de zorg die het St Jansdal biedt. In de cliëntenraad van St Jansdal zijn enkele vacatures ontstaan. Wij zoeken per direct leden uit de het verzorgingsgebied van het ziekenhuis (Flevoland en de Noordwest Veluwe).

Vanuit de gemeenschappelijke belangen van de cliënt geeft de cliëntenraad adviezen aan de raad van bestuur van het ziekenhuis. Diverse onderwerpen zoals persoonsgerichte zorg, kwaliteit van zorg, gastvrijheid, veiligheid, digitalisering in de zorg, voorlichting en bezoektijden komen aan bod. De cliëntenraad toetst het ziekenhuisbeleid en stuurt waar nodig in een richting die aan gerechtvaardigde wensen en behoeften van cliënten tegemoetkomt. Zo kunnen de leden invloed uitoefenen op de kwaliteit van de gezondheidszorg in onze regio. De cliëntenraad zorgt ervoor goed op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de gezondheidszorg en is een spreekbuis voor alle cliënten die gebruik maken van St Jansdal. De cliëntenraad komt maandelijks bij elkaar om onderwerpen te bespreken die voor de patiënten van belang zijn. Een keer in de twee maanden heeft de cliëntenraad overleg met de raad van bestuur.

In de cliëntenraad van het ziekenhuis St Jansdal zijn enkele vacatures ontstaan. Wij zoeken per direct leden uit de het verzorgingsgebied van het ziekenhuis (Flevoland en de Noordwest Veluwe). Het St Jansdal is een regionaal ziekenhuis met vestigingen in Harderwijk en Lelystad en met poliklinieken in Dronten, Putten en Zeewolde. Er werken zo’n 2300 medewerkers waarvan er 215 als medisch specialist en 250 mensen als vrijwilliger werken.

Leden van de cliëntenraad geven aan dat het lidmaatschap een leerzame ervaring is en bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling. Woont u in het verzorgingsgebied van St Jansdal en heeft u interesse? Ga dan voor meer informatie naar de website van het ziekenhuis.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen