Geen tiende Nijkerk on Ice (update)

Foto:

In verband met het ontbreken van een geschikte locatie is het niet mogelijk de 10e editie van Nijkerk On Ice te organiseren.

Zo reageert Benedict Jansen op onze vraag, of er dit jaar een kunstijsbaan komt

Het Plein wordt opnieuw ingericht. Daar kan het dus niet. De organisatie vindt het belangrijk, dat het evenement zich in de binnenstad afspeelt. Het moet voor het centrum in die periode een echte publiekstrekker zijn, is de organisatie van mening. Alternatieve locaties in de binnenstad zijn er om onder andere technische redenen niet. Volgens ingewijden spelen bovendien de energieprijzen op de achtergrond ook een rol.

Omdat er op social media zoveel gereageerd wordt op het niet doorgaan van de ijsbaan schrijft Benedict Jansen ons het volgende.

“De belangrijkste reden is, dat onze stroomaansluiting (3×125 Ampere) naast Grand Café Lust zit. Die is special voor de ijsbaan aangelegd. Zouden we ergens anders een ijsbaan neer leggen dan moet er 24/7 een diesel-aggregaat gaan draaien in combinatie met de ijsmachine. Dat geeft naast geluidsoverlast ook veel extra kosten. Diesel is op dit moment niet goedkoop. Het Molenplein is boven een parkeergarage. De ijsbaan is met al dat water gewoon te zwaar. En dat plein loopt gigantisch af zodat er heel veel opgevuld zou moeten worden.”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen