Kinderzwerfboek bestaat 12 jaar

Foto:

Een feestje dat in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken vanaf woensdag 5 oktober, de Nationale Kinderzwerfboekdag graag meegevierd wordt.

Deze dag is ook de start van de Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek is gi-ga-groen! Een thema dat goed past bij Kinderzwerfboek. Wat is nou mooier om je gelezen boeken een tweede (en misschien ook derde) leesleven te geven door het boek te laten zwerven. Dat is gi-ga-groen!

Tijdens de zwerftocht van een boek wordt het boek gelezen door meerdere kinderen! Ook door kinderen waar thuis geen geld is om boeken te kunnen kopen.

Heb jij nog kinderboeken in de kast staan die een nieuw leesleven verdienen? Breng dan je boeken naar één van KinderzwerfboekStations van KinderzwerfboekRegioNijkerk!

Wie jarig is trakteert doe mee maak een selfie bij één van de kastjes in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken en maak kans op mooie prijzen zoals een spelletje of een gesigneerd boek van Freek Vonk. Je foto mag uploaden op facebook Kinderzwerfboek Regio Nijkerk vergeet niet te taggen of mail je foto naar [email protected].

Geschiedenis

De bedenker van Kinderzwerfboek is Leo Dijkgraaf. In 2010 bestond het Nationaal Fonds Kinderhulp 50 jaar. Voor die gelegenheid gaf Leo Dijkgraaf het idee ‘Kinderzwerfboek’ cadeau. Op 26 mei 2010 gaf Prinses Laurentien het startsein en gingen de eerste kinderboeken zwerven door Nederland. Sinds 2014 worden er KinderzwerfboekStations opgericht in het hele land, hier kan een kind een boek halen of een boek brengen óf allebei.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen