Aeresleerlingen maken hippe gerechten voor bewoners van de Pol

Vanwege de Dutch Food Week project lieten vierdejaars leerlingen voeding 5 oktober bij De Pol hun ontwikkelde gerechten zien.

Van de kok van de Pol hadden de leerlingen te horen gekregen aan welke eisen de gerechten moesten voldoen. Vooral voor mensen met slikproblemen. Daarom namen ze eerder al een kijkje in de keuken van De Pol.

De gerechten moesten gemaakt worden met behulp van een byFlow 3D food printer. De grondstoffen die daarbij gebruikt worden hebben een kleine footprint en komen uit de biologische schooltuin. Van de lokale, biologische boerderij Het Witte Water kwamen de meelwormen..

Dinsdagmiddag presenteerden vier groepjes leerlingen hun producten en hoe ze die gemaakt hadden.

Daarna lieten ze een en ander aan de jury zien. De jury moest natuurlijk ook proeven en daarna de prijswinnaars bepalen.

De jury heeft goed de tijd genomen om de presentatie en de producten/gerechten te beoordelen.

Groep 4 met de leerlingen: Joy Beekhuis, Iris van Veldhuizen, Isa van Maaren en Bregt Hesseling hadden gemiddeld het hoogst gescoord en hebben als prijs elk een bioscoopbon gewonnen

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen