Positiviteit bij Agri-meeting met boeren

Foto:

Je zou zeggen, dat er over boeren de laatste tijd alleen maar gesomberd wordt, want de problemen zijn groot.

Dat was echter niet de sfeer op de derde agri-meting, die LTO Gelderse Vallei maandagavond in het Hart van Holland organiseerde. De avond begon met deze video.

 


Wim Brouwer van LTO Noord ging uit van een positieve insteek, als er (door de overheid) maar een stip aan de horizon geboden wordt. Brouwer: “Vanavond hebben we het over “power + passie = perspectief, dat sprak mij ook enorm aan. “trots op de toekomst”, dat moeten we blijven en ga er voor. ”
Zijn jongere collega wist te vertellen, dat er genoeg belangstelling is om boer te worden. Dat leidde hij af uit het aantal leerlingen op agrarische scholen. Dat neemt niet af.

Peter Winter (Agro Giethoorn) is wel een heel ondernemende boer. Daar hield hij dan ook een gloedvol verhaal over, met overigens een simpel motto: een visie hebben en dan gewoon doen. Hij begon als akkerbouwer, maar heeft nu meer dan 100.000 kippen, voorziet meer dan 6500 huishoudens van groen elektriciteit (uit biogas) Zijn uitganspunt is al jaren, dat zijn bedrijven bij elkaar de duurzaamste agrarisch ondernemer van Nederland worden en ze zijn hard op weg.: “Alles grijpt in elkaar en ik blijf mijn onderneming verbreden.”

In het tweede deel kreeg de zaal een les in Omdenken. Ely Hackmann vroeg Sophie van Roomen (LTO Gelderse Vallei), of dat iets voor boeren kan zijn.

Daarna was er tijd voor de borrel.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen