Vluchtelingen uit Oekraïne naar terrein Bad Bloemendal

Foto:

De instroom van vluchtelingen uit Oekraïne blijft toenemen.

Ook hebben meerdere gastgezinnen te kennen gegeven dat hun opvangcapaciteit eindig is. Het is daarom van belang dat er ook naar langdurige opvangmogelijkheden wordt gekeken.

De gemeente heeft een dringend oproep van de veiligheidsregio gekregen om nog eens 92 vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Dat gaat gebeuren op het terrein van voormalig Bad Bloemendal. Dat ligt voorlopig braak, is grond van de gemeente en daarom geschikt om als noodopvanglocatie ingericht te worden. Er komen 252 opvangplekken.
Na het bouw- en woonrijp maken kunnen maximaal 56 chalets worden geplaatst, waarvan 3 chalets worden gebruikt als kantoor, beheer en facilitaire ruimte.

Het totale investeringsbedrag voor de aanschaf van de chalets en het bouw- en woonrijp maken is begroot op 3.908.000 euro. De gemeente gaat ervan uit, dat de rijksoverheid dat gaat betalen.

schermafbeelding Google Maps

Zodra het terrein in gebruik kan worden genomen, kan de huur van de huidige opvanglocaties Bad Hulckesteijn en De Hilt worden beëindigd. Daarmee wordt een belangrijke kostenbesparing gerealiseerd.

De planning voorziet in het gefaseerd in gebruik nemen van het terrein in het eerste kwartaal van 2023 voor een periode van twee jaar. Op enig moment – mede naar aanleiding van actuele ontwikkelingen – kan een besluit worden genomen om andere doelgroepen op het terrein onderdak te bieden.

Hergebruik

Mocht de opvang niet meer noodzakelijk zijn, dan kan de gemeente besluiten om de chalets voor eigen inwoners te gaan gebruiken.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen