Esther Jans over het ontbijt

Foto:

Afgelopen weekend heb ik met de nieuw gestarte medewerkers van Gewoon Jans een introductie-ontbijt gehad.

En wat was dit weer leuk.

Alle nieuwe medewerkers, eerst even wat onwennig en na een korte introductie over zichzelf beginnen de eerste raakvlakken onderling al zichtbaar te worden.

Onder het genot van een heerlijk ontbijtje en onder het toeziend oog van een professionele fotograaf hebben wij lekker ontbeten, gelachen en elkaar nog beter leren kennen. Waarom doen wij dit? Het introductie-ontbijt bij Gewoon Jans is het onboarding moment.

Onboarding is toch het moment waarop je de nieuwe medewerker informatie verstrekt over jouw organisatie. Nieuw in een organisatie, betekent onbekend met de nieuwe collega’s, de werkwijzen, organisatiestructuur en cultuur.
Dit kan je natuurlijk digitaal doen, of een handboek uitreiken, ik denk persoonlijk dat dat dan wel een gemiste kans is. Binding met je medewerkers is zo belangrijk, zeker in de tijd van deze krapte op de arbeidsmarkt. Juist op deze momenten doet het ertoe hoe je nieuwe medewerker of collega wordt ontvangen en of zij zich thuis voelen in een organisatie.

Het ontbijt staat in het teken van kennismaken, een formeel deel en even lekker babbelen. In het formele deel nemen wij onze medewerkers mee in de verwachtingen die wij van hen hebben en ook in die verwachtingen die zij van ons mogen hebben. Een helder beeld en open beeld over de organisatie, het ontstaan van de organisatie, de ontwikkelingen van de afgelopen periode en de bekende stip op de horizon. Zo weten zij waar de organisatie naar toe wil ontwikkelen en hoe zij hier hun steentje aan kunnen bijdragen.

Wij zorgen echt voor de interactie, anders wordt het zo’n eenzijdig verhaal en dan slaapt iedereen, het is tenslotte weekend! Het leuke hiervan is dat ook iedereen weer met een praktijkvoorbeeld komt waar iedereen wat aan heeft. Het geeft je andere inzichten in uitdagingen waar je tegen aan kan lopen in je opdracht.

Het even lekker babbelen en ondertussen foto’s laten maken door een professionele fotograaf is natuurlijk een ontwapenend moment, eigenlijk heeft bijna iedereen een hekel aan het maken van foto’s. Toch zijn het weer mooie foto’s geworden, toch?

Loop jij hier nu tegen aan in je organisatie of weet je niet goed hoe je onboarding op te pakken? Bel met Gewoon Jans, wij kijken graag met je mee.

Meer weten over wat Gewoon Jans voor je kan betekenen?
Bel Esther Jans, 033 303 33 98 of
mail [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen