College wilt mensen en bedrijven in schulden flexibel en direct helpen

Foto:

Het college maakt zich hard voor directe en flexibele ondersteuning op maat ter voorkoming van (problematische) schulden van mensen en bedrijven.

Dat schrijft het college aan Adinda van de Beek (PRO21), die wilde weten, of het college flexibel is en hulp kan bieden, daar waar het nodig is. Inwoners kunnen bij de gemeente of de lokale ketenpartners aankloppen: “We wijzen de inwoner hier intensief en actief op door mensen via kanalen als de gemeentelijke website, de Wegwijzer gemeente Nijkerk en de formulierenhulp van Sigma te informeren waar zij terecht kunnen.” De gemeente en die partners kwamen gisteren nog bij elkaar.
Zo kunnen inwoners bij de gemeente terecht voor inkomensvoorzieningen zoals de Energietoeslag, de Meedoen regeling en overige inkomensondersteunende maatregelen. Via ketenpartners, zoals Sigma, Humanitas of schuldhulpmaatje, kunnen inwoners terecht voor ondersteuning om overzicht in de financiën te krijgen en budgetadvies.

Pro21 zou graag zien, dat het minimabeleid on der de loep genomen en aangepast wordt, met een duur woord, geactualiseerd wordt. Het college zegt toe, dat ze me een voorstel komt, dat in het tweede kwartaal van 2023 op de politieke agenda komt

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen