College wijst naar banken om energie-intensieve MKB-ers te ondersteunen

Foto:

Richard van Hussel (VVD) wilde weten, wat het college kan doen om energie-intensieve MKB-ers (bakkers bijvoorbeeld) te ondersteunen.

Omdat het – volgens het college – dikwijls om de cash flow ( = de geldstroom) gaat, vindt het college dat banken de eerst aangewezen organisaties om te helpen zijn. Pas geleden nog heeft het college de directeur van Rabobank Randmeren nog gesproken om te verkennen welke mogelijkheden banken bieden. “Deze informatie zullen we meenemen passend bij onze verwijsrol.” Hierbij gaat het niet alleen over het MKB zelf maar ook over het welzijn van het personeel werkzaam in het MKB.

Het college bekijkt daarnaast welke initiatieven van ondernemers op korte termijn ondersteund kunnen worden, zoals kort gelden het initiatief van het NOV voor het deurbordje ‘we zijn open, maar de deur is dicht om energie te besparen’ en het meedenken met supermarktondernemers die een hulpvraag hebben om gezamenlijk meer duurzame energie op te gaan wekken.

Verder verwijst het college naar het kabinet en de maatregelen, die in Den Haag genomen worden en naar de serie regelingen, die al bestaan.

Van Hussel wilde ook weten, wat het college doet om een goed beeld te krijgen van de nood onder Mkb’ers vanwege de energiecrisis en om de verbinding met die ondernemers te houden. Het college: “We intensiveren ons overleg met de ondernemersverenigingen Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk, Nijkerkse OndernemersVereniging en Hartje Hoevelaken.” Navraag bij die partijen leert, dat dat wel meevalt. Twee van de drie partijen laten weten, dat op initiatief van gemeente Nijkerk ze binnenkort binnenkort gezamenlijk rond de tafel gaan om nader met elkaar in contact te treden en om de onderlinge verstandhoudingen te intensiveren.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: L[email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen