Razendsnel doelpunt leidt nederlaag in voor Sparta Nijkerk VR1

Foto:

In de 4e competitiewedstrijd zijn de vrouwen van Sparta Nijkerk tegen hun eerste nederlaag aangelopen.

CSW VR1 ging met een 1-2 overwinning terug naar Wilnis.

De Spartanen waren nog niet bij de les, toen CSW de aftrap nam. De bal werd de diepte ingestuurd, vanaf rechts voorgetrokken en nog voordat een Spartaspeelster een bal had geraakt, lag die al achter de keepster.

In de 9e minuut plaatste Christianne van de Kraats de bal richting de kruising, maar de CSW keepster wist de bal nog net over de lat te tikken. CSW had de overhand, met name op het middenveld, waar de Spartanen op fysiek, felheid en handelingssnelheid werden afgetroefd. Toch had Sparta met een beetje geluk op gelijke hoogte kunnen komen als de voorzet van Nina Veenstra niet op maar net onder lat was gevallen. Ook een kopbal van Kataline Hiensch vlak voor rust uit een corner ging er helaas niet in.

De 2e helft begon net zo dramatisch als de 1e helft. CSW kreeg de mogelijkheid om dwars door het midden van de Sparta verdediging een actie te maken en zette de score direct na rust op 0-2.

Alle goede intenties van de Spartanen werden zo de kop ingedrukt. Uiteraard werd er nog van alles geprobeerd. Met een paar wisselingen kwam er wel wat meer grip op het middenveld, maar CSW speelde volwassen en Sparta leed onnodig veel balverlies, met name in de eindfase van een aanval.
In de 77e minuut wist Jolien van Looijengoed wel de aansluitingstreffer te maken na een miscommunicatie in de CSW verdediging.
In het Spartaanse slotoffensief ontbrak een goede eindpass.

bijdrage van Hans Stam

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen