Innovatiemonitor geeft bedrijven uit de regio een podium

Foto:

EDE – Tijdens de uitreiking van de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2022 werd de tweede uitgave van het online magazine ‘Innovatiemonitor Regio Foodvalley’ gepubliceerd.

“Het doel van de monitor is om ondernemers te inspireren en lokale overheden richting te geven voor economisch beleid” vertelt wethouder Maud Hulshof (Wageningen), bestuurlijk verantwoordelijk voor het thema economie van de Regio Foodvalley. Ook de tweede uitgave van de Innovatiemonitor Regio Foodvalley laat zien dat de regio barst van de innovatie.

Negen innovatieve ondernemers

In deze twee uitgave zijn negen ondernemers uit de regio geïnterviewd, allemaal met een andere innovatiereis. Voorbeeld hiervan is Bieze Food Group.  In samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam werkt Bieze aan een artificial intelligence (AI) programma. Twintig studenten hebben een algoritme ontwikkeld, waarmee de planning van Bieze Food Group wordt geregeld.

“We interviewen een diverse groep aan ondernemers, om een goed beeld te krijgen wat bij innovatieve bedrijven speelt. Zodoende kunnen we het innovatie-ecosysteem van de regio in beeld brengen” zegt Henk Kievit, lector van het lectoraat dienstbaar organiseren binnen de Christelijke Hogeschool Ede dat de monitor uitvoert. Naast artikelen uit interviews worden in de innovatiemonitor ook conclusies getrokken uit rondetafelgesprekken over innovatie, zogenoemde meetups. In deze editie wordt dit gedaan vanuit een meetup over zorgpreventie. Maud Hulshof: “Geen droog rapport dus, maar een magazine met inspirerende verhalen.”

De uitgaven van de Innovatiemonitor Regio Foodvalley zijn hier te lezen.

bij de foto: Robert van der Linden, projectleider Innovatiemonitor lanceert de tweede editie van het online magazine Innovatiemonitor tijdens de uitreiking van de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2022

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen