Jannah Loontjens en Christine Otten (Fixdit) te gast bij Boekhandel Roodbeen

Foto:

Veel mensen geven openlijk toe nauwelijks boeken van vrouwen te lezen.

Leeslijsten op scholen worden gedomineerd door boeken van (witte hetero)mannen. Vrouwen winnen minder literaire prijzen dan mannen. Kijk bijvoorbeeld naar de Nobelprijs voor de Literatuur, die van de 118 keer dat hij uitgereikt is, 17 keer naar vrouwen is gegaan.
Is dat erg?
Ja, want het weerspiegelt en vormt de verhoudingen in de samenleving.

Jannah Loontjes

Vrijdagavond 11 november om 19:30 uur zijn auteurs Jannah Loontjens en Christine Otten te gast bij Boekhandel Roodbeen om met elkaar het gesprek aan te gaan. Staan de zaken er in de boekenwereld echt zo dramatisch voor? En wat zijn dan de effectiefste manieren om er iets aan te doen? Loontjens en Otten zullen voordragen uit eigen werk en met elkaar en het publiek in gesprek gaan over verschillende stellingen uit het Manifest. En vertellen wie Fixdit is, waar ze voor staan en wat hun plannen zijn. Want welke vergeten schrijfsters verdienen herwaardering? En hoe ziet de ideale canon eruit?

Christine Otten

Laurie van Boekhandel Roodbeen kijkt uit naar deze ontmoeting: “Het is belangrijk om met elkaar het gesprek aan te gaan. Juist met alle vragen en twijfels over dit onderwerp, om met elkaar te ontdekken wat lezen zo belangrijk en fijn maakt. De passie voor lezen zal deze avond centraal staan, want daar komen we echt verder mee. Dus merk je dat je een beetje in een leesdip zit: kom gezellig langs! Ik weet zeker dat deze inspirerende auteurs de liefde voor boeken verder aanwakkeren.”

Fixdit

Elf vrouwelijke schrijvers zijn verontwaardigd over de ongelijke positie van vrouwen in de letteren, en verenigden zich in het collectief Fixdit. Vanuit bondgenootschap strijden ze voor verandering, in de literaire wereld én in de canon. In de elf stukken van dit manifest diepen zij het probleem uit. Woedend, strijdvaardig, en vooral: optimistisch. Schrijverscollectief Fixdit streeft naar meer diversiteit in de canon en de literaire wereld. Door o.a. acties, essays, open brieven en gesprekken wil Fixdit het bewustzijn over genderongelijkheid in de letteren vergroten en de canon uitbreiden met werk van belangrijke vrouwelijke auteurs.

Het manifest Optimistische Woede is bij Boekhandel Roodbeen verkrijgbaar voor €12,99 en kan op de avond zelf gesigneerd worden. Aanmelden voor deze avond is fijn en kan door een mailtje te sturen naar [email protected]

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen