Jodan Boys te sterk voor Sparta Nijkerk VR1

GOUDA – Ongeslagen Jodan Boys heeft ook Sparta aan de zegekar gebonden.

Het werd 4 – 0.

Net als vorige week kwamen de Spartanen al snel op achterstand. Ook het doelpunt was identiek. De bal werd over de rechterkant diep gegeven, voorgetrokken en relatief eenvoudig binnengetikt.
Al snel was duidelijk dat Jodan Boys een goed ingespeeld team is met veel beweging. Daardoor had Sparta het lastig. Toch had het na een half uur op gelijke hoogte moeten komen na een 1 op 1 kans met de keepster. In plaats daarvan verdubbelde Jodan Boys in de 32e minuut de score via een penalty.

Ondanks de constatering dat Jodan Boys de bovenliggende partij was, was er in de rust nog voldoende vertrouwen dat de wedstrijd gekanteld kon worden. Met 3 wissels kwam er nieuwe energie in de ploeg. Dat zorgde voor iets meer evenwicht tussen beide teams. Allen viel in de 64e minuut vrijwel uit het niets de 3-0 binnen. Dat brak het Spartaanse verzet. De wedstrijd was gespeeld. De 4-0 in de 84e minuut  was voor de statistieken.