Flevo d1 verslaat de nummer 2

Foto:

De dames van Flevo speelden zaterdag thuis tegen SG RZC/EZZ uit Renkum, tweede in de competitie.

Het kon dus wel eens een lastige pot worden. Het team van Flevo was wel compleet en had er zin in. Het werd gecoacht door Wouter Haandrikman.

De opdracht voor de wedstrijd was om pressing halve veld te spelen en de aanval via de rechter zijkant op te zetten. Dit lukte goed. Al snel in de wedstrijd kreeg Flevo een strafworp mee en Jette Bokkers benutte die. De tegenstander beantwoordde met de gelijkmaker. Dat liet Flevo niet op zich zitten. In no time scoorde Bokkers de 2-1. Aan het einde van een verder vrij rustige eerste periode scoorde Bokkers opnieuw uit een strafworp: 3-1.

Ook in de tweede periode en eigenlijk de hele rest van de wedstrijd wist Flevo de meegekregen opdrachten goed uit te voeren. Daarnaast moet je soms ook gewoon een beetje geluk hebben. Zo belandde een verkeerd teruggespeelde bal van de tegenstander bij Vera Molan, goed voor 4-1. Ook het vijfde doelpunt werd door Molan gemaakt. Ze maakte goed gebruik van haar snelheid, kwam zij vrij door en scoorde zij met een mooie tikbal. Na een doelpunt van de tegenstander uit een afstandsbal maakte Charlotte van Hamersveld uit een strafworp de 6-2. Over en weer werden er in deze periode nog enkele doelpunten gescoord, de 7e van Flevo door Thalia Zwart. De periode eindigde 7-4.

In het derde partje gebeurde er niet zoveel. Er werd pas gescoord toen Vera Molan via de midvoor na een goede pass van Margrita Bolink de 8-4 maakte.

In het begin van de vierde periode kon Miranda van de Vliert vrij snel doorbreken naar het doel. Zij kreeg een mooie pass van Charlotte van Hamersveld en maakte het 9e doelpunt voor Flevo. Kort daarna maakte Thalia Zwart het 10e doelpunt. Halverwege het vierde part veroverde Leonie van Keulen de bal van de tegenstander, zwom door naar het doel en legde de bal netjes in de hoek. De stand werd hiermee 11-4. De tegenstander kreeg nog een strafworp mee, maar scoorde hieruit niet. En ook Flevo liet een overtalsituatie onbenut. Aan het einde van het vierde part scoorde de sterke midvoor van de tegenstander echter nog wel een puntje. De wedstrijd eindigde 11-5.

Echt spannend is het eigenlijk niet geweest en door zich goed aan de opdrachten te houden en goed samen te spelen keek Flevo tevreden terug op deze wedstrijd. Na een minder goed begin van het seizoen heeft Flevo zich met deze winst inmiddels van de 6e naar de 4e plek in de competitie gewerkt.

bijdrage van Marjolein Berghuis

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen