Vanavond gaat het over de toekomst van Nijkerk

Foto:

Donderdagavond vergadert de gemeenteraad over de omgevingsvisie en de mobiliteitsvisie.

Daarin wordt beschreven hoe Nijkerk er over een aantal jaren uit moet zien. Dat is een uitgebreid en belangrijk onderwerp. Daarom zijn er ook een aantal mensen en belangengroepen, die hun mening erover komen geven: de heren Bolks en Schippers, LTO Noord, stichting Slichtenhorst, werkgroep Olmo en de stichting Natuur en Milieuzorg Noord-West Veluwe.

Die laatste stuurde vooraf al een mail naar de gemeenteraad. Die gaat over de bouwplannen in de Stadshaven.

“U bent aan zet om te bespreken waar we naar toe willen met Nijkerk. U bepaald het toekomstbeeld voor onze mooie Stad en draagt daarmee een grote verantwoordelijkheid. M.n.de exorbitante Hoogbouw van 50 meter, die niet past bij de Maat en Schaal van Nijkerk (die U als opmaat voor deze Omgevingsvisie aan het College van B&W heeft meegegeven) is ons en vele burgers uit Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk een Doorn in het oog. Wij bieden een alternatief wat past bij UW eigen Uitgangspunt nl. Passend bij de Maat en Schaal van de Omgeving en niet Conflicterend met die omgeving. Dit staat hieronder nogmaals beschreven, staat ook in onze Inspraak reactie in de Commissie van 6 oktober j.l. en Samen met de Stichting Stadsgezicht heeft onze Instelling een Petitie opgesteld .

LTO Noord zet ook kanttekeningen bij de Omgevingsvisie; “Het betreft dan met name de positie van Nijkerkse ondernemers die, door grondgebrek gedwongen, moesten intensiveren. We begrijpen de ambitie naar meer grondgebondenheid, en werken daar ook stevig aan, maar de woordkeuze ‘afbouw’ geeft een verkeerd signaal naar legale, hardwerkende Nijkerkse familiebedrijven.”

Hoe de discussie verloopt, kunt u hier live volgen vanaf 20.00 uur.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Stadshaven
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen