Omgevings- en mobiliteitsvisie niet in beton gegoten

Foto:

De omgevingsvisie werd donderdagavond besproken tijdens de commissievergadering.

De raad vond, dat ze niet genoeg bij het schrijven van de visie betrokken was geweest. Daarom wil wethouder Windhouwer de politici nog verder bijpraten voor de volgende gemeenteraad van 24 november. Dan moet de raad een beslissing over beide visies nemen.  Lastig, want er waren nog heel veel vragen. Die worden voor de gemeenteraad van 24 november schriftelijk beantwoord.

Tijdens de vergadering kwam een groot aantal onderwerpen uit de omgevingsvisie aan bod, onder andere de nieuwe rondweg over het tracé van de Oude Amersfoortseweg, het behoud Slichtenhorst versus de mogelijke woningbouw daar en het karakter en de leefbaarheid van de drie kernen.

WERKGELEGENHEID: In de omgevingsvisie is de groei van Nijkerk gekoppeld aan de groei van de werkgelegenheid. Daarom vroeg VVD’er Staal zich af, of er wel voldoende ruimte voor bedrijventerreinen is. Wethouder Heutink is daar optimistisch over, er valt nog genoeg met ruime te schuiven, zo zei ze.

WONINGBOUW: Een ander heikel punt is de woningbouw. Eigenlijk zouden er 400 woningen per jaar opgeleverd moeten worden. Wethouder Heutink denkt, dat 250 woningen genoeg is, “gelet op de ontwikkelingen op de woningmarkt”. In de Woonvisie is afgesproken, dat er jaarlijks 250 woningen gebouwd worden.

WINDMOLENS: In oktober zegde Windhouwer toe, dat hij een maart 2023 met een visie over boerderijmolens komt. Dat wordt iets eerder: begin volgend jaar.

MANHATTAN AAN DE VAART: De Stichting Natuur en Milieuzorg Noord-West Veluwe en de Stichting Beschermd Stadsgezicht willen niet, dat er in Stadshaven en bij beide stations tot 50 meter hoog gebouwd wordt. Heutink wilde wel aan die 50 meter vasthouden: “Als we dat nu niet doen, kan het in een later stadium niet meer.” De mogelijkheden voor hoogbouw zijn ruim opgenomen in de omgevingsvisie. Dat wil niet zeggen, dat ze dus ook benut zullen worden. De raad heeft de ruimte om te kiezen, als de plannen later in een verder gevorderd stadium op tafel komen

Overigens is het zo, dat de opstellers van de petitie tegen hoogbouw zijn. Dat niet, maar ze willen wel de skyline van Nijkerk (met de mooiste) behouden. Vandaar die petitie, die u – zo u wilt- hier kunt ondertekenen.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Stadshaven
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen