Workshops in de “Week tegen de kindermishandeling”

Foto:

Wethouder René Windhouwer opende maandagmiddag in de Schakel een serie workshops.


Hij vroeg aandacht voor vooral het vroeg oppakken van signalen: Jullie kunnen daarin het verschil maken”.
Die workshops waren georganiseerd, omdat het de “Week van de kindermishandeling” is. Professionals, vrijwilligers en inwoners van Barneveld, Nijkerk of Scherpenzeel waren welkom. Dat waren ongeveer 30 mensen.

Dinsdag wordt het programma is Barneveld uitgerold. Maandag nam Dagmar Niewold neemt de deelnemers mee naar haar verleden met kindermishandeling en armoede. Dit leidde tot chronische stress en allerlei andere gevolgen.
Naast deze lezing nam iedereen deel aan een workshop van 1,5 uur, met keuze uit diverse thema’s, zoals de meldcode

Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling


Een van de workshops gaat over de meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling. De gemeente Nijkerk vindt het belangrijk om signalen vroeg op te merken van kindermishandeling, ouderenmishandeling en andere vormen van geweld binnen relaties. De gemeente gebruikt daarom een stappenplan voor het eerder in kaart brengen van het geweld tot aan het besluit over het doen van een melding bij Veilig Thuis. Het stappenplan heet de meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling. Met de meldcode kun je mensen bewust maken van zorgen over het welbevinden en de ontwikkeling van het kind. Of het welbevinden van de oudere. Dit gebeurt door met elkaar in gesprek te gaan. Het bespreken van de zorgen met de ouders of volwassenen is de eerste stap. En hierin kan de professional helpen. Het doel is om het geweld te stoppen. De gemeente is toezichthouder, is zelf ook gebruiker van de meldcode en heeft het keurmerk meldcode.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen