Aeres VMBO Nijkerk leerlingen zal het een worst zijn

Foto:

Met de klas FoodXplore van het 2e leerjaar gaan de leerlingen op ontdekkingstocht binnen het vak voeding.


Ze leren wat gezonde en duurzame voeding is en welke invloed dat kan hebben op je lichaam en de natuur. Daarnaast maken ze kennis met verschillende beroepen binnen de voedingsbranche. Op deze manier denken ze al na welke beroepen bij hun talenten passen.
Onlangs is de meat your future karavaan op school geweest. De leerlingen hebben toen voorlichting gehad over het slagersvak. Ze leerden welke verschillende functies er zijn binnen de slagerij en wat voor bescherming de slagers dragen tijdens hun werk met de scherpe messen. Daarna gingen de leerlingen aan de slag en hebben ze heerlijke broodjes pulled pork, -beef en -chicken gemaakt.


Daarna hebben de leerlingen in de les daarna grillworst gemaakt. Zelf gehakt maken, dat kruiden en zouten om vervolgens als worst te gaan pasteuriseren was helemaal nieuw voor ze. Daarna nog even weer een laagje kruiden erop en een tijdje onder de grill. Het resultaat? Heerlijke grillworsten waarbij de leerlingen hun vingers aflikten.
De komende weken gaan de leerlingen het bakkersvak verkennen. Daarbij gaan ze allerlei seizoensproducten maken met de thema’s Sinterklaas en Kerst.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen