Gebrek aan stootkracht breekt Sparta Nijkerk VR1 op

Op bezoek bij Sleeuwijk VR1 hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk hun vierde opeenvolgende nederlaag geleden.

Na een 1-0 ruststand werd het 2-0 in het voordeel van de Sleeuwijkse vrouwen.

De Spartanen begonnen heel aardig aan de wedstrijd en voetbalden de eerste 10 minuten vooral op de helft van Sleeuwijk. Het gevoel was er dan ook dat er iets te halen viel. Maar op onverklaarbare wijze kantelde het wedstrijdbeeld en nam Sleeuwijk steeds meer het initiatief. Dat leidde tot een enorme kans met een bal die miraculeus van de lijn gehaald kon worden. In de 32e minuut was het wel raak. De buitenspelval van Sparta Nijkerk haperde en Sleeuwijk profiteerde door de bal vanaf links voor te trekken en simpel binnen te schieten.
Het vertrouwen van de Spartanen had de afgelopen weken blijkbaar een deukje opgelopen. Na deze treffer lukte er nog maar bar weinig. Ballen werden simpel ingeleverd, duels werden verloren en de aanval kon maar sporadisch worden bereikt.

Na rust kwam er met de ingevallen Elvira Dokter wat meer agressie in de ploeg, maar ook nu was Sleeuwijk gevaarlijker dan de Spartanen. Jonne Odding keepte weer een prima wedstrijd en redde een paar keer bekwaam, maar was kansloos op een (tot ieders verbazing) goedkoop gegeven strafschop in de 74e minuut. Met een 2-0 achterstand probeerde Sparta Nijkerk nog iets te forceren, maar net als de afgelopen weken was de afronding van de schaarse kansen ronduit belabberd.