AED viert vijfjarig bestaan met loterij

Foto:

Vrijdag jongstleden is het 5 jarig bestaan van de AED stichting gevierd, de AED stichting Nijkerk Hoevelaken.

Ter gelegenheid van dit lustrum was er een loterij, waarvoor de wethouder belast met gezondheidszaken Audrey Rohen, de trekking verrichtte.

In november 2017 werd in Hoevelaken de stichting opgericht met als doel onze gemeente hartveilig te maken. Het oprichten van een netwerk waar in de woonkernen in een cirkel van 300 meter een openbare AED te vinden was. Dat was de hoofdtaak van de stichting.

In de afgelopen 5 jaar is in Nijkerk en Hoevelaken een netwerk van ruim 70 AED’s ontstaan. Dat netwerk breidt nog steeds door de groei van Nijkerk, in nieuwe wijken bijvoorbeeld. Dat netwerk wordt ook onderhouden.
In Nijkerkerveen was al langer een netwerk. Dat kwam er met een gemeentelijke subsidie, omdat daar de aanrijtijden van ambulances in het verleden verreweg het slechtst waren.

Daarnaast worden er ook AEDcursussen gegeven. Daarin leren mensen vaardigheden om met een AED om te gaan.

Hulp voor de stichting

De stichting: “Wij zijn enorm op weg geholpen door tal van sponsoren, zowel particulieren, middenstand, stichtingen als bedrijfsleven en heel zeker ook door de gemeente Nijkerk, die in 2020 een subsidie ter beschikking stelde van 65.000 euro. Ook acties zoals deze loterij, kraampjes op markten, collectes hebben daarbij erg geholpen.
Dec AED stichting zal ook in de komende jaren met behulp van velen blijven zorgen voor het in stand houden van het netwerk.”

AED

Een AED is een apparaat, waarmee door een gerichte stroomstoom een hart na een hartstilstand weer tot leven gewekt kan worden. Naar schatting gebeurt het 15.000 keer per jaar dat iemand een hartstilstand overkomt. Het aanwezig zijn van een AED kan dan hét verschil maken. Ambulances, politie en brandweer zijn daarvoor uitgerust met zo een apparaat, maar ook op goed bereikbare plekken zijn deze apparaten toegankelijk.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen