“Goed gesprek over afgelaste Sinterklaasrondgang”

Foto:

Vandaag stuurde de gemeente dit persbericht.

“De organisator van de Sinterklaasactiviteit in Hoevelaken en de gemeente hebben maandag 21 november met elkaar contact gehad over de optocht die vrijdag 18 november zou plaatsvinden. Burgemeester Gerard Renkema verbood de optocht omdat er geen vergunning was aangevraagd. “Er is een goed gesprek geweest. We vinden het beiden erg vervelend hoe het is gegaan; vooral voor de kinderen was het een teleurstelling”, aldus burgemeester Renkema.

De organisatoren hebben begin 2022 hun plannen op het gemeentehuis toegelicht. Het was hun bedoeling een kleinschalige sinterklaasactiviteit te organiseren. De gemeente gaf toen aan dat voor een beperkte activiteit geen vergunning nodig is. Recent besloten de organisatoren alsnog een intocht te organiseren. Dit omdat de intocht van de ‘echte’ Sinterklaas dit jaar in Hoevelaken niet doorging.

Vrijdagmorgen werd de intocht van Sinterklaas op Facebook gezet. “Toen wij ’s middags van de plannen hoorden hebben wij via de politie aangegeven dat deze groter opgezette Sinterklaasactiviteit helaas niet kon doorgaan”, aldus burgemeester Renkema. “Bij een grotere activiteit heb je namelijk een vergunning nodig. Zaken als veiligheid, eventuele verkeersmaatregelen en begeleiding moeten namelijk goed geregeld zijn en dat was op zo’n korte termijn niet meer te regelen.”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen