Colinda Prins geportretteerd in boek Vrouw & Werkplaats

Foto:

Op woensdag 16 november nam Colinda Prins het exemplaar van het boek Vrouw & Werkplaats – 26 vrouwen over hun werkplaats, gereedschap en vakbekwaamheid in ontvangst.

Prins is hierin met nog 25 andere vrouwen geportretteerd door fotograaf Otto Kalkhoven.

Otto Kalkhoven (1965) werkt sinds 1999 als professioneel fotograaf. Ambachten, het ‘land’leven, culinair, interieur, portretten, hij vindt het allemaal even leuk om te doen. Fotograferen is zijn vak, houtbewerking zijn hobby. Vanuit deze twee passies ontstonden twee uitgaven van het boek Man & Werkplaats waarin hij diverse ambachtsmannen portretteerde. Otto wilde weten of werkplaatsen vandaag de dag nog steeds een typisch mannelijk fenomeen zijn. Zouden werkplaatsen van vrouwen er anders uitzien, hoe staan zij in het ambachtsveld?

Hij kwam in contact met tassenmaker Colinda Prins die haar werkplaats heeft in een schuur in Nijkerk.

Prins: “Mijn hele leven ben ik al verknocht aan naaien en het bewerken van textiel. Ik heb een mode- en kledingopleiding gedaan en vanaf mijn eenentwintigste gaf ik diverse creatieve workshops. Mijn vorige baan was in een linnenkamer (op paleis Soestdijk), waar ik al het verstel- en reparatiewerk mocht doen aan kleding en kostuums. Alles wat van textiel was, repareerde ik. Ik had als zeventienjarige al eens een cursus naaien met leer gevolgd die ik erg leuk vond. Maar werken met leer is tijdrovend en duur. Je doet er lang over om het werken met leer onder de knie te krijgen. Tegenwoordig kan ik er tijd voor vrijmaken, het is mijn hobby en mijn passie. Ik kan er alles in kwijt.”

Colinda Prins werkt in haar werkplaats met natuurlijke materialen. Prins: “Ik hou van landelijke producten, werk bijvoorbeeld ook graag met koeienhuiden. Ik maak wat ik leuk vind en nodig heb, maar er komen ook steeds meer opdrachten binnen. Zo maak ik herinneringstassen voor een nabestaande van iemand die overleden is. Ik maak dan bijvoorbeeld van een oude leren jas of een bankstel een tas. Dat is dankbaar werk. Voor de nabestaanden is het een vorm van rouwverwerking en het is heel bijzonder om te ervaren hoe mooi de reacties van mensen dan zijn.”

Het boek Vrouw & Werkplaats – 26 vrouwen over hun werkplaats, gereedschap en vakbekwaamheid bevat 26 interviews met ruim 300 foto’s met bijschriften, en is verkrijgbaar in de (online)boekhandel of via www.vrouwenwerkplaatsboek.nl

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen